כל בעל עסק נתקל בדילמה הזו ״מה עדיף לי, לפרסם בפייסבוק או בגוגל?״ אז רגע לפני שניתן לכם את התשובה (תרדו למטה אם אתם כל כך סקרנים) בואו נעשה סדר בהבדלים בין הפלטפורמות >
אקטיבי, פסיבי ומה שביניהם
כשהייתם צריכים שרברב או מנעולן, איפה חיפשתם את איש המקצוע? נכון, כשיודעים מה מחפשים בדרך כלל פונים לדוקטור גוגל, וכאן מתחיל הבסיס שחשוב שנבין – בגוגל אנשים מחפשים מידע באופן אקטיבי, בפייסבוק הגולשים מוצאים את המידע באופן פסיבי. כאן טמון ההבדל הגדול בין שתי הפלטפורמות, ומתוך הידע הזה אנחנו בונים קריאייטיב, מסרים ומודעות המתאימים לסוג הקהל שייחשף אליהן.
כלומר, טון הדיבור שנבחר להשתמש בו במודעה יהיה שונה כאשר נפנה ללקוח פוטנציאלי שחיפש באופן מודע את המוצר שלנו, לבין לקוח שגולש להנאתו בפייסבוק ואנחנו רוצים לחשוף אותו לצורך או למוצר שהוא עוד לא יודע שקיים.
פשוט תעשה גוגל
שיטת הפרסום בגוגל מבוססת על שיווק במשיכה או שיווק נכנס (Pull Marketing או Inbound Marketing), זה אומר שקודם כל הלקוח הפוטנציאלי שלכם מחפש בגוגל מידע הקשור בעסק שלכם, ורק אז הפרסום שלכם ״יגיב״ חזרה ויופיע אצל אותו הלקוח.
למשל, אם אתם מפרסמים בית מלון או צימר, המודעה שלכם תקפוץ אצל אותם אנשים שהשתמשו במנוע החיפוש של גוגל לחיפוש חופשה.
אתם כבעלי עסק, משלמים לגוגל כדי להציג את השירותים או את המוצרים שלכם כך שיופיעו במנוע החיפוש כשהלקוחות הפוטנציאלים מחפשים מידע רלוונטי עבורם, כאשר הם יודעים מה הם רוצים ומה לחפש (כמו איש מקצוע) מכאן ניתן להסיק שהלקוח הפוטנציאלי בגוגל הוא לקוח ״חם״ יותר לביצוע פעולה או רכישה, מכיוון שהוא כבר הגיע לפרסום שלכם כשהרצון והמניע שלו כבר קיים, ועכשיו רק נותר שהוא יבחר בכם ולא במתחרים.
כדי להגיע ללקוחות רלוונטיים באמצעות פרסום בגוגל, עליכם לעשות מחקר – לדעת מי קהל היעד, מה הם מחפשים, מהן מילות המפתח שהם משתמשים בהן לחיפוש ואיפה הם נמצאים על ציר המשפך השיווקי שלכם: האם הם רק מעוניינים במידע כללי בנושא, האם הם כבר רוצים פתרונות מעשיים, או שהם כבר מוכנים להוציא את הארנק ולשלם כסף עבור המוצר או השירות שלכם.
אין זו השיטה היחידה לפרסום בגוגל. בנוסף למנוע החיפוש, לגוגל יש רשת המדיה הכוללת אתרים רבים ברחבי העולם כמו אתרי חדשות (ויינט, מאקו, וואלה), ג׳ימייל, יוטיוב ועוד. ברשת המדיה הזו אתם תוכלו להציג את המודעה שלכם בתשלום בתצורת באנר, ולהגיע לקהל באופן פסיבי שדומה לפרסום בפייסבוק.
אז אחרי שהבנו על קצה המזלג את עולם הפרסום בגוגל הגיע הזמן לצלול אל היקום של מארק צוקרברג, מוכנים?
לא רק רשת חברתית
שיטת הפרסום בפייסבוק מבוססת על שיווק בדחיפה או שיווק יוצא (Push Marketing או Outbound Marketing), זאת אומרת שקודם כל, אתם, העסקים, מוצאים את הלקוחות הפוטנציאליים עבורכם וחושפים אותם לפרסום שלכם, ורק אז הלקוחות מוצאים את המידע באופן פסיבי.
אתם כבעלי עסק משלמים לפייסבוק כדי שהמודעות שלכם יופיעו ברשת החברתית לקהלי יעד מוגדרים מראש הרלוונטים לתחום שלכם (גיל, אזור מגורים, תחומי עניין וכו׳). כשלקוח פוטנציאלי יגלול בפייסבוק שלו כדי לשמור על קשר עם חברים, להעלות תוכן או לקרוא כתבות – המודעה שלכם תופיע לו כתוכן ממומן ובעצם ״תעזור״ לו למצוא את המוצרים הרלוונטים עבורו.
כדי להגיע ללקוחות רלוונטים באמצעות פרסום בפייסבוק, עליכם לעשות מחקר – לדעת מי קהל היעד, מה תחומי העניין שלהם, ואיפה הם נמצאים על ציר המשפך השיווקי שלכם: האם הם רק מעוניינים במידע כללי בנושא, האם הם כבר רוצים פתרונות מעשיים, או שהם כבר מוכנים להוציא את הארנק ולשלם כסף עבור המוצר או השירות והאם הם רוצים את המוצר/השירות שלכם.
שורה תחתונה
בואו נחזור לשאלה מתחילת הכתבה: ״מה עדיף לי, לפרסם בפייסבוק או בגוגל?״ֿ התשובה היא פשוטה – בשניהם, תמיד. כפי שלמדנו, מדובר על שתי שיטות שיווק שונות לחלוטין המבוססות על חווית לקוח שונה, מסרים שונים והנעה לפעולה אחרת מיסודה, שתי שיטות שונות המשלימות אחת את השנייה.
אנחנו מאמינים שהעסק או המוצר שלכם צריך להופיע בשתי הפלטפורמות, ושאסור מבחינה אסטרטגית לבעל עסק לבחור רק אחת מהן.
מודעות החיפוש של גוגל עונות בדרך כלל על צרכים מידיים של הלקוח, בעוד שהמדיה החברתית מטפחת נאמנות למותג ומעורבות ארוכת טווח באמצעות בניית קהילה וסיפור. על ידי הבנת הניואנסים הללו, עסקים יכולים להתאים את האסטרטגיות שלהם, ולנצל את החוזקות של שתי הפלטפורמות כדי למקסם את ההשפעה השיווקית שלהן. הפלטפורמות גם תומכות האחת בשניה דרך פרסום חוזר ״רימרקטינג״ – כאשר מישהו מחפש מוצר או שירות מסויים בגוגל ואז פוגש את הפרסום שלכם שוב דרך הפייסבוק והאינסטגרם, כך הפלטפורמות עובדות יחד בשלבים שונים של המשפך השיווקי שלכם.
עם זאת, במקרה בו אחת הפלטפורמות לא מביאה לכם את התוצאות הרצויות ביחס לתקציב שהשקעתם – ייתכן וכדאי להשקיע את התקציב בפלטפורמה השניה, תמיד חשוב שתהיה לכם אסטרטגיה לטווח קצר ולטווח ארוך במקביל. ושוב, אנחנו חוזרים לאותה מסקנה כתמיד, בשיווק אנחנו עוסקים בניסוי וטעיה, ותהיה. בהצלחה!